2014 m. lapkričio 8 d., šeštadienis

ir vėl Zoo, tik jau Kauno

Šiais metais kaip niekad, net dviejuose zoologijos soduose buvome: pas Aidą Kipre ir šiandien su draugais Kaune. Oras rudeninis, bet nelijo, nebuvo šalta, ramu, tyku, mažai žmonių...
Kipre buvo karšta, ieškojome pavėsio, kai kurie žvėrys išleipę nuo karščio, o Kaune gavosi taip, kad kai kurie net neišleisti į lauką, sėdėjo savo namuose (ar kaip juos pavadinti).
Sutikome labai gražius šiaurės elnius, beje, visuose narvuose pilna moliūgų moliūgėlių :)




Po to tolumoje vaikštinėjo kupranugariai... Augustė bandė gerą kadrą pagauti.


 Po to sutikome tigrą, labai gražus gyvūnas, vaikščiojo po savo teritoriją, po to prigulė.





Ir toliau nebepamenu, kas po ko sekė. Buvome ir paukščių pažiūrėti, įvairių papūgėlių, jų daugiausia buvo. Šikšnosparnius bandėm įžiūrėti, bet tamsoka. Tada užsukome gyvačių, driežų, vėžliukų ir kt. gyvių pažiūrėti. 
Matėm žirafą, bet patalpoje. Didelis, gražus gyvūnas, ilgas kaklas, ilgos kojos, rageliai simpatiški, tik gaila tokio didelio užrakinto patalpoj... įdomu, kur kitos žirafos buvo, ar ji ten vienintelė?..
Zebrai, kengūros buvo suslėpti... Matėm kalnų ožius aukštai įsitaisiusius. Beždžionės kelios buvo, vilkas, kurio man niekaip nepavyko nufotografuoti, nes lakstė iš vienos vietos į kitą. Sutikom asilą, kurio bliovimas buvo girdėti per visą zoologijos sodą. atėjo jis prie mūsų, gal tikėjosi kokių skanėstų, bet maitinti gyvūnus draudžiama, tai mes tik pabendravome. Ožkos, avys, žąsys - čia daugiau mažiau matyti gyvūnai. Dar papuolėm į ruonio pietų metą, tai vaikai gavo po žuvį ir metė ruoniui užkąsti. Jis visas žuvis surado ir suvalgė, o po to tokiom gailiom akim žiūrėjo, laukė dar, bet vaišės baigėsi. Kas ten dar? Lapes matėm, Augustė kaip tik darželyje buvo lapė, tai sutiko savo drauges :). Matėm baltą vilką, dar snieginius leopardus (aišku jei nemaišau pavadinimų).








Kelionė buvo puiki, ašarų ir ožių neišvengėm, bet kažkaip susitvarkėm.
Grįžus namo Gabija mokė piešti kiškučius. Du meno kūriniai, ir mano menas iš vaisių - niam (Aida užrodė ir labai gerai suvalgo).





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą